Kontakt os alle hverdage: Man – Fre: 9:00 – 17:00 || Mails besvares inden 48 timer
0
Din Kurv
0

Allergivenlige Dyner og Puder

Når du skal have nye dyner og puder til dit soveværelse, er der en del du skal overveje, da det kan have stor betydning for din nattesøvn.

Ud over størrelse når du vælger dyner og puder, så skal du vælge sammensætning af dun og fjer altså naturfyld, måske fiberfyld, men lige så vigtigt er det om det er en allergivenlig dyne og allergivenlig pude du skal vælge, det ville jo være rigtig ærgerligt at investere i en dyne og pude for så bagefter at opleve allergiske reaktioner.

Så er der bæreevne, hvad betyder bæreevne? forskel på fjer og dun? Skal det være samme fyld i hovedpuden som dynen? Det er også for mange en god ide når man vælger dyne at have både en sommerdyne og vinterdyne, når vejret bliver lun og det er svært at komme af med varmen, så er det vigtig at fyldet er det rigtige for dig, på den rigtige tid af året, ellers er det svært at føle velvære og komfort i løbet af natten. 

Vi har vores sortiment prøvet at finde produkter som er allergivenlig, svanemærket, oeko tex certificeret, samt produkter der føles kølende, uden at gå på kompromis med tekstiler, fyld, bæreevne og fremstillet under gode vilkår. Alle dyner og puder kan tåle vask ved 60 c, så man kan undgå husstøvmideallergi. 

På langt de fleste dyner ydes der 10 års garanti, uanset om det er naturfyld/fjer eller fiberfyld, det viser at kvaliteten er i top og du kan have din nye dyne i lang tid. De fleste dyner er som standart 140×200 cm, altså en almindelig voksendyne, men hvis du foretrækker ekstra længde eller dobbeltdyne fås de fleste dyner også i de størrelser. Om det er en seng, hovedpude eller dyne er vores mission at du får en god nattesøvn, vi har valgt vores produkter så vi ved det er en kvalitet vi kan stå inde for.

Kapok – Det allergivenlige valg

Leder du efter de bedste allergivenlige dyner og puder på markedet, så er Kapok løsningen.

Kapok stammer fra kapoktræet, der vokser i de tropiske regnskove. Det er en organisk fiber med en luftfyldig fiberstruktur, som medfører en termoregulerende effekt. Kapok har en unik evne til ikke at optage vand, og leder fugt væk fra kroppen i stedet for at optage den. Dit kapokprodukt vil derfor forblive tørt og er samtidig utroligt godt til at regulere varme.

Kapok er 100% allergivenlig. Husstøvmider har brug for et fugtigt miljø for at leve, og da kapokfiber er vandafvisende, kan husstøvmiderne ikke leve i den. Derudover indeholder kapok et bitterstof, der gør fiberen modstandsdygtig overfor andre typer mider.

Kapok er CO2-neutralt

Kapok kapslerne høstes fra kapok træer og bearbejdes ved håndkraft. Det vil sige, at der ikke er brug for ressourcekrævende produktion, for at fremstille kapokfyldet. Der fældes ikke træer for at få fat i kapok, der vokser vildt i regnskoven, kapslerne pukkes simpelthen med hånden. Kapoktræerne omdanner mere CO2 end der bruges til transport, og derfor er kapok at betegne som co2-neutralt. Kapok fibre er korte fibre og kan ikke spindes, de kan derimod snildt bruges til fyld i dyner og puder.

Kapok er kemikaliefrit

Kapok er en helt naturlig fiber, fri for skadelige kemikalier. Kapok gror vildt i regnskoven uden brug af pesticider, det er derfor fuldstændig naturligt økologisk. Da bearbejdningen samtidig foregår manuelt, indgår der heller ingen kemikalier i denne del af processen.

Når du modtager din dyne

Mange er vant til at vaske nye dyner inden man tager dem i brug, for at vaske evt. overskydende farve og eventuelle kemiske tilsætninger i stoffet ud. Dette er ikke nødvendigt når du køber en Kapok dyne da den er helt uden brug af tilsætningsstoffer og kemi. 

Det er en god idé, at give dynen en tur i tørretumbleren inden brug, da det vil ”fluffe” kapokken, men er ikke nødvendigt.

Løbende vedligeholdelse

Vi anbefaler jævnligt at hænge din dyne til udluftning og meget gerne i solen, kapok elsker sol og varme. Giv din dyne en tur i tørretumbleren ved minimum 55 grader i omkring 20 min. efter behov. Dette vil lufte de fine kapokfibre og rense for husstøvmider, bakterier og allergener, som kan sidde udvendig på bolsteret. Husstøvmider og bakterier kan ikke leve i kapok.

Det er ikke nødvendigt at vaske

Nye undersøgelser viser at tørretumbling fjerner husstøvmider, bakterier og allergener effektivt. Det er ikke nødvendigt med vask og efterfølgende lang tørring, for at holde dine dynerne og hovedpuder rene og lækre. Du sparer samtidig energi og udledning af spildevand i vores miljø.

Hvis du vælger at vaske din dyne

Vi anbefaler 40 c, men kan vaskes på 60 c.

Når du vasker din dyne, anbefaler vi du anvender et enzymfrit vaskemiddel og undlade at bruge skyllemiddel.

Vigtigt under tørring

Tag dynen ud af tørretumbleren hver ½ time og bank hver enkelt kassette grundigt, så kapokken bliver jævnt fordelt i kamrene og du får skilt kapokfibrene fra hinanden. Hvis dynen ikke er helt tør, gentages behandlingen.

Du skal være opmærksom på hvis du bruger en kondens-tørretumbler, kræves en væsentlig længere tørring. Vi anbefaler at tørre din dyne i en tørretumbler med aftræk.

Køb Kapok Dyne og Kapok Pude Online

Har har du udvalget at vores Kapok Dyner og Puder som vi sælger her på Sengeriget.dk Du er også altid velkommen til at kontakte os for nærmere information hvis du vil vide mere om Kapok Dyner og Puder eller måske er interesseret i andre kapok produkter. Du kan se hele udvalget af vores kapok dyner og kapok puder her.

100% Kapok

Temprakon – Med aktiv temperatur regulering.

HEDETURE OG SVEDETURE # Du er heldigvis ikke alene! De fleste kvinder vil i løbet af livet opleve at blive “ramt” af overgangsalderen, der er en hyppig årsag til hedeture – både i de vågne timer – og om natten hvor det er med til at ødelægge din søvnrytme. Det er en faldende mængde af østrogen i kroppen, der forårsager hedeture – eller svedeture, som nogen også ynder at kalde det. Hedeture kan være pludselige, og mærkes som kraftige varmebølger, der skyller gennem hele kroppen. Nogen sveder voldsomt og kan f.eks. også få hjertebanken og tillige blive ør eller svimmel.

Kvinder døjer i gennemsnit med hedeture i fire år, men du kan være uheldig, at du er blandt de ca. 10 pct. hvor det strækker sig over 10-12 år. Størstedelen føler sig mest generet om natten, hvor søvnen – og dermed hele døgnrytmen – kan blive påvirket. I dagtimerne er det måske almindeligt med 5-10 hedeture – men om natten kan det sagtens være i omegnen af 50 temperaturudsving. Samtidig har overvægtige kvinder ofte flere gener end normalvægtige kvinder.

Humørsvingninger?

Humørsvinger er ofte også en gene i forbindelse med overgangsalderen, og nogle kvinder kan føle sig mere irritable og periodevis uoplagte i overgangsalderen. De hyppige hedeture og temperaturudsving om natten, har det ofte med at afbryde nattesøvnen – og har således også betydning for de psykiske reaktioner.

Præcis hvornår overgangsalderen indtræffer, er meget individuelt – den gennemsnitlige kvinde er dog omkring de 50. Ofte begynder generne og natlige svedeture flere år før man kommer i den egentlige overgangsalder – for nogle kvinder – helt ned i 30’erne. Overgangsalderen er en naturlig del af livet, og kræver som udgangspunkt ikke lægelig behandling. Hvis du får symptomer der er for generende, bør du dog kontakte din læge, som også kan give råd og vejledning til hvordan du kommer bedst igennem denne fase.

Du skal vælge en god dyne, der både kan absorbere og lede fugten væk fra din krop – og som samtidig aktivt regulerer optagelse og afgivelse af din kropsvarme. Uanset om du er en af de “uheldige”, der kommer til at døje med disse gener i mange år – er det en rigtig god investering der kan være med til at højne både din – og måske dine omgivelsers – livskvalitet og glæde i hverdagen. Så en god nats søvn – hvad er den egentlig værd for dig?

Hvad gør en Temprakon dyne unik?

Temprakon benytter den unikke Temprakon mikrokapsel teknologi hvor små mikrokapsler i våret reagerer på temperaturen. Er det varmt – absorberer de varmen. Er der køligt vil de frigive varme. Det sikrer en mere jævn kropstemperatur  og en bedre søvn.

Temprakon dynen kombinerer det bedste fra naturen og den nyeste teknologi. Temprakon mikrokapsel teknologien er placeret på et Lyocell viskose materiale som er skabt på basis af naturlige træfibre. Dun fyldet er højeste kvalitet gåse-, moskus eller andedun som tilbyder ekstraordinær blødhed og behagelig varmetilpasning.

Alle dun er certificeret efter de højeste dyreetiske standarder. Dynevåret er af 100% bomuld i en ekstra blød bomuldsbatist kvalitet.

Temprakon mikrokapslerne hjælper med at sikre et mere balanceret klima. Det giver et optimalt tørt og friskt sovemiljø, som skaber alle muligheder for en god nattesøvn. Dette er 4. generation af den originale – og verdens første – dyne serie med indbygget aktiv temperatur regulering i både vår og dun, og er oeko tex certificeret.

Fyldet i Temprakon Dyne

Fyldet i dynen er det special udviklede TempraDown, der er en blanding af 70% lækre bløde dun, altså gåsedun og 30% TempraCool mikrokapsler. Våret er fremstillet i 100% bomuld og er belagt med TempraCool mikrokapsler på indersiden af dynens midterste kassetter for optimal varmeregulering, og man undgår at fyldet klumper. 

Træfibrene i dynens vår er fremstillet efter den prisvindende Lyocell metode, hvor man genbruger 99,7% af spilde­vandet, og dermed for­mindsker belastningen på miljøet i produktionen. Dynen smyger sig om krop­pen og virker aktivt med at regulere din kropstem­peratur. Den køler dig, når du har det varmt – og varmer dig, når du har det koldt. 

Bemærk: Da dynens fyld er en blanding af dun og aktivt temperaturregulerende mikrokapsler, kan dynen ikke DownPass 2017 certificeres. 

Da dynen er produceret på fabrikken i Vamdrup, hvor der udelukkende bruges dun, der er DownPass 2017 certificeret – kan vi garantere fuld sporbarhed og dyrevelfærd på lige fod med vores certificerede dundyner. TEMPRAKON® er baseret den nyeste teknologi og anvender samme materialer som NASA bruger i rumdragterne, til at regulere astronauternes temperatur under de ekstreme forhold ude i rummet. 

Fra verdensrummet lige ned i dit soverum. Med et højt aktivitetesniveau i hverdagen, ved du hvor vigtigt det er at kunne få en god nats søvn. Den hyppigste årsag til dårlig søvn er, at kroppen enten bliver for kold eller varm – med TEMPRAKON® ZONE får du den optimale regulering af din kropstemperatur – hele natten igennem.

Køb Temprakon Dyner og Puder Online

Hos Sengeriget gør vi os umage at have de bedste produkter online, du kan se vores udvalg af Temprakon Dyner og Temprakon Puder lige her

TEMPRAKON®

CURA – Tyngdedyner og Tyngdetæpper

En kugledyne er som en almindelig dyne, men med vægt jævnt fordelt i dynen i form af bittesmå glasperler. Vægten, trykket og den omsluttende effekt, som kan sammenlignes med en omfavnelse, bevirker at kroppen producerer et antal af kroppens egne hormoner, der har en beroligende virkning. Det vigtigste hormon, der frigives, er oxytocin – kroppens eget beroligende hormon, der får os til at slappe af. En kugledyne, tyngdedyne eller sansedyne som den også bliver kaldt, kært barn har mange navne, er en tung dyne som vil give dig mere tryghed under din søvn. Kugledyner er rigtig godt for langt de fleste voksne, men også mange børn har glæde af en kugledyne, men vi anbefaler ikke kugledyner/tyngdedyner til børn under tre år, da de kan have svært ved at fjerne dynen ved egen

Få din søvn forbedret.

I en kundeundersøgelse med 450 deltagere angav 90 procent, at de oplevede bedre søvn, når de anvendte CURA kugledyne. 92 procent oplevede øget afslapning, og så mange som 96 procent anbefaler en CURA-dyne til deres venner. Tænk sig at fyldets evne i denne dyne, selvom den er uden naturfyld, eller fiberfyld, kan give en en afslappende og god søvn.

Ud over bedre afslapning og søvnkvalitet blev kugledynen komfort også afspejlet i undersøgelsesresultaterne, da 86 procent af brugerne sagde, at kugledynen fra CURA var mere behagelig end deres tidligere dyne. Så jo en kugledyne virke på mere end ADHD, den vil forbedre din søvn i langt de fleste tilfælde.

Hvordan anvender jeg min kugledyne bedst?

Kugledynen kan anvendes som en almindelig dyne i soveværelset. Den kan også anvendes som et ekstra tæppe eller til et afslappende pres over bestemte kropsdele som skuldre eller knæ. Dynen kan også vikles rundt om din krop i sofaen inden sengetid, hvilket hjælper dig med at slappe af og restituere. Når du vælger en kugledyne er det ikke kun din egen højde du skal tage højde for, men selvfølgelig også vægten. læs mere om vores vægtguide på produktsiden.

Hvis du passer på din CURA dyne, kan du nyde den i lang tid fremover. Denne guide giver dig generelle råd og tips til, hvordan du vasker din tyngdedyne.

Råd om vask af tyngdedyne

Alle CURA Pearl kan vaskes i maskine. CURA Pearl Classic og Cura Pearl Eco kan begge maskinvaskes ved 6O grader og centrifugeres ved lavhastighed. Til CURA Pearl Basic anbefaler vi maskinvask ved 4O grader.

Råd om tørring af tyngdedyne

Ingen af CURA Pearl-modellerne kan tørre tumbles eller stryges. Vi anbefaler at tørre dem ved stuetemperatur eller udenfor. Ved tørring skal dynen altid strækkes helt ud i alle retninger.

CURA Pearl-modellerne kan renses, men ikke ved hjælp af kemikalier, der er stærkere end perchlorethylen. Brug ikke blegemiddel.

Frysning som et alternativ til vask

En alternativ måde at vaske CURA dyner om vinteren er at fryse dem. Når temperaturen falder til under frysepunktet, skal du hænge dynen ud på din altan eller terrasse eller bare lægge den i sneen. Dette er en effektiv måde at eliminere bakterier og mider på.

Anvendelse af tyngdedynen

Der er ingen rigtig eller forkert måde at anvende en tyngdedyne på – du ved hvad der passer dig bedst. Langt størstedelen af vores kunder anvender deres dyne hver nat, men der er nogle, der kun bruger deres, når de føler sig lidt for vågen og har svært ved at falde i søvn.

Mange anvender endda deres dyne i sofaen til at slappe lidt af, inden de går i seng. Du kan også anvende vores tyngdetæpper.

Med eller uden dynebetræk

Vi bliver ofte spurgt af vores kunder, om de skal bruge vores tyngdedyner med eller uden et betræk. Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, men fordi det er lettere at vaske et dynebetræk end en dyne, anbefaler vi, at du anvender et betræk. Når du reder sengen med en tyngdedyne, kan dynen bevæge sig lidt rundt i betrækket. Som en løsning tilbyder CURA specialdesignede dynebetræk til vores tyngdedyner.

Køb Tyngdedyne / Kugledyne og Tyngdetæppe Online

Vi har udvalgt de mest købt Tyngde / Kugledyner såvel som vores bedst sælgende tyngdetæppe som kan ses nedenfor. Er du i tvivl om hvilken type passer bedst til dit behov, så tøv ikke med at kontakte os.

CURA of Sweden

Tilbud & Nyheder

Få tilsendt gode tilbud, inspiration, tricks og andet lækkert fra os til dig. Direkte til din mailboks. Indtast dit navn og mail nedenfor og tryk tilmeld.

nyhedsbrev-animation