Hvordan fungerer en kugledyne?

Sådan fungerer kugledynen

En kugledyne er som en almindelig dyne, men med vægt jævnt fordelt i dynen i form af bittesmå glasperler. Vægten, trykket og den omsluttende effekt, som kan sammenlignes med en omfavnelse, bevirker at kroppen producerer et antal af kroppens egne hormoner, der har en beroligende virkning. Det vigtigste hormon, der frigives, er oxytocin – kroppens eget beroligende hormon, der får os til at slappe af.

 

En kugledyne, tyngdedyne eller sansedyne som den også bliver kaldt, kært barn har mange navne, er en tung dyne som vil give dig mere tryghed under din søvn. Kugledyner er rigtig godt for langt de fleste voksne, men også mange børn har glæde af en kugledyne, men vi anbefaler ikke kugledyner/tyngdedyner til børn under tre år, da de kan have svært ved at fjerne dynen ved egen

Få din søvn forbedret.

I en kundeundersøgelse med 450 deltagere angav 90 procent, at de oplevede bedre søvn, når de anvendte CURA kugledyne. 92 procent oplevede øget afslapning, og så mange som 96 procent anbefaler en CURA-dyne til deres venner.


Ud over bedre afslapning og søvnkvalitet blev kugledynen komfort også afspejlet i undersøgelsesresultaterne, da 86 procent af brugerne sagde, at kugledynen fra CURA var mere behagelig end deres tidligere dyne. Så jo enkugledyne virke på mere end ADHD, den vil forbedre din søvn i langt de fleste tilfælde.

Kugledyne til børn
Kugledyne i pose

Kugledyne Cura

En kugledyne, fra Cura of Sweden, er lige hvad navnet antyder – en dyne med et tungere fyld. Vægten kommer fra bittesmå glasperler. Den ekstra vægt giver din krop en behagelig og afslappende omfavnelse, når du lægger dig til hvile. Kugledynens omfavnende effekt skaber et tryk på huden.

Mange beskriver følelsen som en behagelig omfavnelse af hele kroppen. Resultatet inkluderer dyb afslapning og bedre søvn for langt de fleste brugere. CURA of Sweden anbefaler, at du vælger en dyne, der modsvarer 10-15% af din kropsvægt. Hvis du for eksempel vejer 70 kg, skal du vælge en dyne, der vejer 7-9 kg.

Husk at den perfekt dyne har du i mange år, så selvom det kan være en lidt stor investering, så bliver den rigtige dyne som regel også den billigste dyne for dig på den lange bane.

Hvordan anvender jeg min kugledyne bedst?

Kugledynen kan anvendes som en almindelig dyne i soveværelset. Den kan også anvendes som et ekstra tæppe eller til et afslappende pres over bestemte kropsdele som skuldre eller knæ. Dynen kan også vikles rundt om din krop i sofaen inden sengetid, hvilket hjælper dig med at slappe af og restituere.

 

Hvis det er første gang du anvender en kugledyne, anbefaler vi, at du tilpasser dig den ekstra vægt ved at anvende den i kortere tidsintervaller i starten. Efterhånden som kroppen vænner sig til vægten, kan du gradvist øge tiden. Vi anbefaler dog, at du starter med mindst ti minutter for at give kroppen nok tid til at reagere på kugledynens virkninger.

 

Tilpasningstiden er individuel og kan variere fra en nat til et par uger.

Hvilken kugledyne / tyngdedyne skal man vælge når man vejer ...

Det kan være svært at finde ud af hvilken tyngdedyne / kugledyne man skal købe da vægten af den pågældende dyne har meget at sige. Nedenfor kan du se et overblik over hvilken dyne der vil passe til dig for den pågældende vægt du har. Dette er så at du får den mest behagelige oplevelse og kommer til at nyde din nye kugledyne. Har du spørgsmål eller er stadig i tvivl om hvilket valg vil være bedst for dig, dine nærmeste eller børn er du altid velkommen til at kontakte os, vi vil sikre os at du bliver rådgivet bedst muligt.

Generelle vægtanbefalinger for voksne

  • Kropsvægt 40-50 kg: 5 kg dyne
  • Kropsvægt 50-65 kg: 7 kg dyne
  • Kropsvægt 65-80 kg: 9 kg dyne
  • Kropsvægt 80-90 kg: 11 kg dyne
  • Kropsvægt 90+ kg: 13 kg dyne

Generelle vægtanbefalinger for børn

  • 3-4 år: 3 kg dyne
  • 5-6 år: 5 kg dyne
  • 7-14 år: 7 kg dyne
Shopping Cart